AREC | Standard Header
Arec advies en installatietechniek is uw vertrouwde en betrouwbare adviseur voor installatieadvies, energiebesparing, bouwfysica en engineering & berekening.
installatieadvies, bouwfysica, engineering, berekening, energiebesparing, geleen, sittard, limburg, robert van kan, arec, advies
14825
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14825,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Expertises

  • installatieadvies

  • energiebesparing

  • bouwfysica

  • engineering & berekening

Installatieadvies

AREC Installatieadvies is een adviesbureau die op technisch vlak advies uitbrengt. AREC adviseert en begeleidt bij de realisatie van complete werktuigkundige, elektrotechnische en regeltechnische installaties. AREC Installatieadvies ondersteunt en adviseert zowel in de initiatief-, ontwerp- en bestekfase, als tijdens de aanbesteding, de uitvoering en het onderhoud en beheer.

Onze adviezen, programma van eisen, compleet uitgewerkte bestekken en bestektekeningen hebben betrekking op nieuwbouw en renovatie van woningbouw, zorggebouwen, bedrijfsgebouwen en kantoorgebouwen.

Werktuigbouwkundige installaties

Werktuigbouwkundige installaties vormen een belangrijk deel binnen een gebouw of woning. Deze installaties zorgen in de winter voor warmte en in de zomer juist voor koeling. Door de jaren heen zijn werktuigbouwkundige installaties steeds complexer geworden.
AREC adviseert u op het gebied van werktuigbouwkundige installaties onder meer over:
* Centrale verwarmingsinstallaties
* Luchtbehandelings- en ventilatiesystemen
* Sanitaire installaties
* Koelinstallaties
* Water installaties
* Regelinstallaties
* Riolering- en hemelwaterinstallaties
* Energiebesparing
* Warmtepompsystemen
In de meeste gevallen wordt het ontwerp van werktuigbouwkundige installaties en sanitaire installaties door AREC vastgelegd in een programma van eisen of (bestek)omschrijving met ontwerptekeningen, zodat er een aanbesteding gedaan kan worden.

Elektrotechnische installaties

Elektrotechnische installaties als sterk- en zwakstroominstallaties vormen een steeds groter aandeel in de installatietechniek. AREC beschouwt de samenhang tussen de verschillende disciplines dan ook als erg belangrijk. Daarnaast ziet AREC ook steeds meer domotica toegepast worden.

AREC adviseert op het gebied van elektrotechnische installaties onder meer over:

* Verlichting

* Data

* Zwak- en sterkstroom

* Noodstroom

* Brandbeveiliging

* Inbraakpreventie

* Domotica

* Lifttechniek

In de meeste gevallen wordt het ontwerp van elektrotechnische installaties door AREC vastgelegd in een programma van eisen of (bestek)omschrijving met ontwerptekeningen, zodat er een aanbesteding gedaan kan worden.