Slim energiegebruik spaart kosten en het milieu. Bovendien verbetert het vaak het woon- en werkklimaat. De klimaat verandering en de toenemende schaarste aan fossiele brandstoffen onderstrepen de noodzaak van energiebesparing.
Het toepassen van duurzame technieken om uw gebouw energiezuiniger te maken blijft altijd maatwerk. Er zijn meerdere oplossingen op het gebied van energiebesparende maatregelen t.a.v. de installaties in een gebouw. Maar wat is de beste oplossing?
Soms is een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning de oplossing, soms HR-ketels, soms een warmtepomp. Dit hangt van veel factoren af. Hoe zien de bestaande installaties er uit en wat is de beschikbare ruimte in de techniekruimten en de schachten? Hoe zit het met de ventilatiekanalen? Zelfs het gebruik van duurzame energie als zonne- en wind energie is niet altijd wenselijk of toegestaan.
Verder worden de verbetervoorstellen aan de gevel en de invloed op de installaties onderzocht. Middels een transmissie- en/of koellastberekening wordt gekeken naar het besparingspotentieel op het opgesteld vermogen aan verwarmings- en/of koelcapaciteit.
De primaire doelstellingen van onze onderzoeken zijn, dat de voorgestelde maatregelen enerzijds de energiekosten verlagen en anderzijds een verhoging van het aandeel duurzame energie in de energievoorziening van het gebouw bewerkstelligd en , dat de maatregelen een direct en indirect waardestuwend effect hebben op de beleggingswaarde van het gebouw.
Wij zijn er van overtuigd dat een goed duurzaam gebouw meerwaarde oplevert. De kunst om de juiste balans te vinden tussen energiebesparing, investeringen en waardestuwend effect op de beleggingswaarde van het gebouw.